Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilçedeki okullarda düzenlediği eğitim programı kapsamında öğrenci ile öğretmenlere etraf hassasiyetine yönelik çalışmaları anlattı.
Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen sunumda birinci olarak öğrencilere iklim değişikliğinin etraf üzerindeki tesirleri hakkında bilgiler verildi. Daha sonra ise alanında uzman bireyler; Osmangazi Belediyesi’nin sıfır atık mevzuatı ve geri dönüşümle ilgili yaptığı çalışmalar ile binalarda sağlanması gereken güç tasarrufuna değindi. Sunumlar sonunda öğrencilerin dikkatini çekmek emeliyle bahse dair sorular yöneltilirken, hakikat yanıtı bilenlere etraf şuurunu aşılayan armağanlar verildi.
Öğrencileri 1. Sınıf Atık Getirme Tesisi’ne davet eden Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun, “Son yıllarda tüm dünyada iklim değişikliği ve sıfır atık bahislerinde önemli çalışmalar yapılıyor. Bizler, bu nedenle dönüşümü mümkün olan atıklar ile tehlikeli atıkların çöpe atılmaması, kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüm sistemine kazandırılması için okullarda ve mahallelerimizde gerekli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Belediyemiz hudutlarında oluşan atıkları, haftada bir gün atık toplama araçlarımız, gezici taşınabilir atık getirme araçlarımız ve motorlu irtibat sorumlularımızla topluyoruz. Demirtaş bölgesinde 5 dönüm toprağa kurulan tesisimizde; meskenlerden çıkabilecek organik çöpler harici ambalaj atıkları, lastikler, ahşap gereçler, elektronik atıklar, atık pil ve akümülatörler, dokumacılık atıkları bedellendiriliyor. Birebir vakitte tabiat ve insan sıhhatine ziyanlı olan floresan lamba, kullanım ömrü geçmiş ilaçlar ve meskenlerde oluşabilecek atıkları da tehlikeli atık depolama kısmında saklanıyor” dedi.